40m QIL Cryo_Lab CTN SUS_Lab TCS_Lab OMC_Lab CRIME_Lab FEA ENG_Labs OptContFac Mariner WBEEShop
  PSL  Not logged in ELOG logo
Entry  Mon Apr 8 19:19:02 2019, anchal, DailyProgress, FSS, South FSS problems 
    Reply  Tue Apr 9 14:35:30 2019, anchal, DailyProgress, FSS, South FSS problems 
       Reply  Wed Apr 10 16:34:55 2019, anchal, DailyProgress, FSS, South FSS problems South_EOM_Driver_TF_Measurements.jpgSouth_EOM_TF_Analysis.pdfNorth_EOM_TF_Analysis.pdf
          Reply  Wed Apr 10 19:05:29 2019, Ultraman, DailyProgress, FSS, South FSS problems 
Message ID: 2317     Entry time: Mon Apr 8 19:19:02 2019     Reply to this: 2318
Author: anchal 
Type: DailyProgress 
Category: FSS 
Subject: South FSS problems 

The ghost in South Cav Refl RFPD

  • "Water doesn't boil if you watch it". I routed +5V through unused pin 6 on the sub-D 9 connector and used a breakout box to keep monitoring the +5V rail when in operation. The tripping just stopped happening!
  • Until this point, I was fairly sure that closing the RF cage lid or the case lid was causing the problem, but not it is no more happening.
  • This is an irreproducible problem and I can't delve more time on it. If this happens again, I'll look at it then.
  • I did replace a capacitor at the output of the 5V regulator today with a higher rating (25V) tantalum capacitor, but i don't think that was the reason for this issue. I also saw -0.7V in first power cycle but not in the next ones.

PDH Error Signal

We have been experiencing an extraordinarily low PDH error signal on the South FSS. I think I have found the source of the problem here but not the cause.

  • I used an external mixer, ZFM-2-S+ and directly fed the downconverted signal into test port Test1. I wanted to check if the onboard JMS-1H is faulty.
  • But the error signal directly from the external mixer was the same as the mixer output channel on FSS box.
  • But the mixer output channel is supposed to have a gain of 2.61, which is not happening.
  • The problem is, I tried taking transfer functions of parts from the test port to the mixer output channel, and everything looks like design spec (Elliptical filter and inverting amplifier). But when I compare the error signal at the start of gain stage and at the input to the FSS box, Test1, I see that somehow after going through elliptical filter, the signal is suffering a loss of 1/3 and hence the later gain stage is just making it same again instead of actually amplifying the signal.
  • I'll look into this more tomorrow. I don't understand how the transfer functions are from SR785 look ok but the actual ratio of error signals seen on the oscilloscope is wrong. Do we really need the elliptical filter?
ELOG V3.1.3-