40m QIL Cryo_Lab CTN SUS_Lab TCS_Lab OMC_Lab CRIME_Lab FEA ENG_Labs OptContFac Mariner WBEEShop
  PSL  Not logged in ELOG logo
Entry  Mon Mar 5 22:17:45 2018, Craig, DailyProgress, Computers, cymac3 ADC is spiky cymac3BeatnoteDataSpikes.png
    Reply  Tue Mar 6 08:04:11 2018, Gabriele, DailyProgress, Computers, cymac3 ADC is spiky data.png
       Reply  Wed Mar 7 02:58:13 2018, rana, DailyProgress, Computers, cymac3 ADC is spiky 
Message ID: 2119     Entry time: Tue Mar 6 08:04:11 2018     In reply to: 2117     Reply to this: 2121
Author: Gabriele 
Type: DailyProgress 
Category: Computers 
Subject: cymac3 ADC is spiky 

The real time model X3TST was not running. I likely forgot to restart it after the power outage of a week ago. 

I restarted and now I can see a sinusoid in the data:

from gwpy.time import tconvert
import nds2
from pylab import *
ion()
c2 = nds2.connection('cymac3.ligo.caltech.edu', 8088)
backTime = 10 
chanName = 'X3:TST-BEAT_OUT_DQ'
gps = tconvert('now').gpsSeconds
data = c2.fetch(gps-backTime*2, gps-backTime, [chanName])
x = data[0].data
plot(x)

 

Quote:

I've been working on our new ws1 all day today, trying to get it back to where ws3 was.  I got git working, recreated our python virtual environment, and got apache2 going again.  However, the last step is actually getting beatnote data off cymac3 and plotting it.  Unfortunately, I'm getting gigantic spikes from the cymac3 and I'm not sure why.

I opened a fresh ipython session and ran the following:
from gwpy.time import tconvert
import nds2
from pylab import *
ion()
c2 = nds2.connection('cymac3.ligo.caltech.edu', 8088)
backTime = 300 # 5 mins of time
chanName = 'X3:TST-BEAT_OUT_DQ'
data = c2.fetch(tconvert('now').gpsSeconds - 60 - backTime, tconvert('now').gpsSeconds - backTime, [chanName]) # read data from 5 minutes ago.
plot(data[0].data)

If I do this, I get the plot posted below.
I did a test for our three other channels for the accelerometers, and they all exhibit similar spikiness.
(chanNames = ['X3:TST-ACC_X_OUT_DQ', 'X3:TST-ACC_Y_OUT_DQ', 'X3:TST-ACC_Z_OUT_DQ'])

Unclear what's wrong with cymac3.  I'm worried this is happening for all its channels, but I'm not sure and don't want to mess with another lab's ADC.

 

ELOG V3.1.3-