40m QIL Cryo_Lab CTN SUS_Lab TCS_Lab OMC_Lab CRIME_Lab FEA ENG_Labs OptContFac Mariner WBEEShop
  Coating Ring-down Measurement Lab elog  Not logged in ELOG logo
Entry  Mon Dec 5 10:39:16 2016, Gabriele, Electronics, Configuration, Trying to debug GPS time issue 
    Reply  Tue Dec 6 09:02:17 2016, Gabriele, Electronics, Configuration, Trying to debug GPS time issue 
       Reply  Tue Dec 6 10:38:19 2016, Gabriele, Electronics, Configuration, Trying to debug GPS time issue Screenshot.pnggps_time_offset.png
          Reply  Tue Dec 6 11:22:58 2016, Gabriele, Electronics, Configuration, Trying to debug GPS time issue Screenshot-3.png
             Reply  Tue Dec 6 16:55:51 2016, Gabriele, Electronics, Configuration, Trying to debug GPS time issue Screenshot.png
                Reply  Wed Dec 7 08:14:05 2016, Gabriele, Electronics, Configuration, Trying to debug GPS time issue Screenshot-1.png
                   Reply  Wed Dec 7 16:27:11 2016, Gabriele, Electronics, Configuration, Trying to debug GPS time issue 
                      Reply  Thu Dec 8 09:26:10 2016, Gabriele, Electronics, Configuration, Trying to debug GPS time issue figure_1.pngfigure_1.png
Message ID: 236     Entry time: Thu Dec 8 09:26:10 2016     In reply to: 235
Author: Gabriele 
Type: Electronics 
Category: Configuration 
Subject: Trying to debug GPS time issue 

For the last ~day the difference between the frontend GPS time and the machine GPS time remained constant between -1 and -2 seconds

I reconnected the DAC timing cable at

PST: 2016-12-08 09:23:06.934999 PST
UTC: 2016-12-08 17:23:06.934999 UTC
GPS: 1165253003

After that, the timing started to drift at a rate of about 1 second every 2300 seconds (4.35e-4). So the conclusion is that the culprit for the timing issue is on the DAC connection side.

 

ELOG V3.1.3-