40m QIL Cryo_Lab CTN SUS_Lab TCS_Lab OMC_Lab CRIME_Lab FEA ENG_Labs OptContFac Mariner WBEEShop
  40m Log  Not logged in ELOG logo
Entry  Mon Jan 11 14:16:59 2010, Jenne, Update, PEM, Gur2 cables reconnected to the PEM ADCU 
    Reply  Tue Jan 12 11:34:26 2010, josephb, Update, PEM, Allegra dataviewer 
       Reply  Sun May 30 17:51:04 2010, kiwamu, HowTo, PEM, Allegra dataviewer 
Message ID: 2509     Entry time: Tue Jan 12 11:34:26 2010     In reply to: 2503     Reply to this: 3017
Author: josephb 
Type: Update 
Category: PEM 
Subject: Allegra dataviewer 

Quote:

So that we can use both Guralps for Adaptive stuff, and so that I can look at the differential ground motion spectra, I've reconnected the Guralp Seismometers to the PEM ADCU, instead of where they've been sitting for a while connected to the ASS ADC.  I redid the ASS.mdl file, so that the PEM and PEMIIR matricies know where to look for the Gur2 data.  I followed the 'make ass' procedure in the wiki.  The spectra of the Gur1 and Gur2 seismometers look pretty much the same, so everything should be all good.

There's a problem with DataViewer though:  After selecting signals to plot, whenever I hit the "Start" button for the realtime plots, DataViewer closes abruptly. 

When I open dataviewer in terminal, I get the following output:

allegra:~>dataviewer
Warning: communication protocol revision mismatch: expected 11.3, received 11.4
Warning: Not all children have same parent in XtManageChildren
Warning: Not all children have same parent in XtManageChildren
Warning: Not all children have same parent in XtManageChildren
Warning: Not all children have same parent in XtManageChildren
Warning: Not all children have same parent in XtManageChildren
Warning: communication protocol revision mismatch: expected 11.3, received 11.4
msgget: No space left on device
allegra:~>framer4 msgget:msqid: No space left on device

Does anyone have any inspiration for why this is, or what the story is?  I have GR class, but I'll try to follow up later this afternoon.

 This problem seems to be restricted to allegra.  Dataviewer works fine on Rosalba  and op440m, as well as using ssh -X into rosalba to run dataviewer remotely.  DTT seems to work fine on allegra.  The disk usage seems no where near full on allegra.  Without knowing which "device" its refering to (although it must be a device local to allegra), I'm not sure what to look at now. 

I'm going to do a reboot of allegra and see if that helps.

Update:  The reboot seems to have fixed the issue.

 

 

 

 

ELOG V3.1.3-