40m QIL Cryo_Lab CTN SUS_Lab TCS_Lab OMC_Lab CRIME_Lab FEA ENG_Labs OptContFac Mariner WBEEShop
  40m Log  Not logged in ELOG logo
Message ID: 13620     Entry time: Thu Feb 8 00:01:08 2018
Author: gautam 
Type: Update 
Category: CDS 
Subject: Vertex FEs all crashed 

I was poking around at the LSC rack to try and set up a temporary arrangement whereby I take the signals from the DAC differentially and route them to the D990694 differentially. The situation is complicated by the fact that, afaik, we don't have any break out boards for the DIN96 connectors on the back of all our Eurocrate cards (or indeed for many of the other funky connecters we have like IDE/IDC 10,50 etc etc). I've asked Steve to look into ordering a few of these. So I tried to put together a hacky solution with an expansion card and an IDC64 connector. I must have accidentally shorted a pair of DAC pins or something, because all models on the c1lsc FE crashedindecision. On attempting to restart them (c1lsc was still ssh-able), the usual issue of all vertex FEs crashing happened. It required several iterations of me walking into the lab to hard-reboot FEs, but everything is back green now, and I see the AS beam on the camera so the input pointing of the TTs is roughly back where it was. Y arm TEM00 flashes are also seen. I'm not going to re-align the IFO tonight. Maybe I'll stick to using a function generator for the THD tests, probably routing non AI-ed signals directly is as bad as any timing asynchronicity between funcGen and DAQ system...

Attachment 1: CDSrecovery_20180207.png  23 kB  | Hide | Hide all
CDSrecovery_20180207.png
ELOG V3.1.3-