40m QIL Cryo_Lab CTN SUS_Lab TCS_Lab OMC_Lab CRIME_Lab FEA ENG_Labs OptContFac Mariner WBEEShop
  40m Log  Not logged in ELOG logo
Message ID: 1202     Entry time: Tue Dec 23 10:35:40 2008
Author: Yoichi 
Type: Update 
Category: Computers 
Subject: RFM network breakdown mostly fixed 
Rana, Rolf, Alberto, Yoichi

The source of the problem was the RFM bypass box, as expected.
Rana pointed out that the long cable I used to bring the 5V from the Sorensen to the box
may cause a large voltage drop considering that the box is sucking ~3A.
So we connected the cable to another power supply (5V/5A linear power supply).
Then the LEDs on the bypass box turned green from red, and everything started to work.

A weired thing is that when I connected the cable to the wrong terminals of the power supply which
have lower current supply capabilities, the supply voltage dropped to 3V, but still the LEDs on the bypass box
turned green. This means the bypass box can live with 3V.
I noticed that there is a long cable from the Sorensen to the cross connect on the side of the rack, where I
connected my cable to the bypass box. This long cable had somewhat large resistance (1 or 2 Ohms) and dropped
the supply voltage to less than 3V ?
Anyway, the bypass box is now on a temporary power supply. Alberto was assigned a task to find a replacement power
supply.

There are two remaining problems.
c1susvme1 fails to start often claiming a DMA error on a Pentek. After several attempts, you can start the machine,
but after a while (1 hour ?) it fails again.
op340m is not responding to ssh login. It responds to ping.
We hooked up a monitor and keyboard (USB because the machine does not have a PS/2 port) to it and rebooted.
At the boot, it briefly displays a message "No keyboard, try TTYa", but after that no display signal.
Steve found me a serial cable. I will try to login to the machine using the serial port.

ELOG V3.1.3-