40m QIL Cryo_Lab CTN SUS_Lab TCS_Lab OMC_Lab CRIME_Lab FEA ENG_Labs OptContFac Mariner WBEEShop
  TCS elog  Not logged in ELOG logo
Message ID: 3     Entry time: Mon Dec 28 14:48:29 2009
Author: Aidan 
Type: Computing 
Category: DAQ 
Subject: VME crate has a "new" CPU - needs to be configured  

I installed a recycled VME crate in the electronics rack. It currently has a Baja 4700E CPU card in it - and this needs to be configured. We also have the following cards, which are not plugged in right now.

1. ICS-110A-32 Analogue-to-Digital Converter - the jumpers need to be set on this to give it a unique memory address in the VME bus.

2. D000186 LIGO-type Anti Image card.

The CPU card needs to be configured to search it's OS binaries on the network (in this case we're going to store them on the framebuilder in Rana's lab). These settings are accessed by plugging a serial cable into the front of the card and using a terminal window to access the menu system. There are some screen caps of this below. As the card is reset we get the Start-up screen and then we can either do nothing (and a full boot will take place) or we can press a key and access the menu. From there we can restart the boot process by entering "@" or we can change the boot settings by entering "c". These are shown below:

 

 

Attachment 1: VME_boot_02.jpg  106 kB  | Hide | Hide all
VME_boot_02.jpg
Attachment 2: VME_boot_01.JPG  122 kB  | Hide | Hide all
VME_boot_01.JPG
Attachment 3: VME_boot_03.jpg  133 kB  | Hide | Hide all
VME_boot_03.jpg
ELOG V3.1.3-