40m QIL Cryo_Lab CTN SUS_Lab TCS_Lab OMC_Lab CRIME_Lab FEA ENG_Labs OptContFac Mariner WBEEShop
  40m Log  Not logged in ELOG logo
Entry  Wed Nov 13 18:02:08 2013, Jenne, Update, CDS, Can't talk to AUXEY? 
    Reply  Thu Nov 14 22:23:22 2013, Jenne, Update, CDS, Can't talk to AUXEY? 
       Reply  Fri Nov 15 10:19:26 2013, manasa, Update, CDS, Can't talk to AUXEY? 
          Reply  Fri Nov 15 10:49:55 2013, jamie, Update, CDS, Can't talk to AUXEY? 
             Reply  Fri Nov 15 12:00:28 2013, Koji, Update, CDS, Can't talk to AUXEY? 
             Reply  Fri Nov 15 12:38:50 2013, Jenne, Update, CDS, Can't talk to AUXEY? 
                Reply  Fri Nov 15 13:26:00 2013, Jenne, Update, CDS, AUXEY is back 
    Reply  Mon Nov 18 21:20:54 2013, Jenne, Update, CDS, Can't talk to AUXEY? 
       Reply  Tue Nov 19 15:04:14 2013, Jenne, Update, CDS, Can talk to AUXEY again 
Message ID: 9402     Entry time: Mon Nov 18 21:20:54 2013     In reply to: 9375     Reply to this: 9412
Author: Jenne 
Type: Update 
Category: CDS 
Subject: Can't talk to AUXEY? 

Quote:

The restore scripts from the IFO config screen half-failed, with this error:

retrying (1/5)...
retrying (2/5)...
CA.Client.Exception...............................................
    Warning: "Virtual circuit disconnect"
    Context: "c1auxey.martian:5064"
    Source File: ../cac.cpp line 1214
    Current Time: Wed Nov 13 2013 17:24:00.389261330
..................................................................

Jamie, do you know what this might be?  When requested, ETMY was not misaligned or restored, but we got these errors.  So, somehow we're not talking properly to EY, but other things seem fine (the models are running okay, the suspension is damped, etc, etc.)

 The auxey machine is back, in that I can interact with the IFO_ALIGN sliders, and they actually make the optic move, but I still can't read and write to and from the EPICs channels:

controls@rossa:/opt/rtcds/caltech/c1/medm/MISC/ifoalign/burt 0$ cdsutils read C1:SUS-ETMY_PIT_COMM
CA.Client.Exception...............................................
    Warning: "Virtual circuit disconnect"
    Context: "c1auxey.martian:5064"
    Source File: ../cac.cpp line 1214
    Current Time: Mon Nov 18 2013 21:13:52.044973819
..................................................................
Could not connect to channel (timeout=2s): C1:SUS-ETMY_PIT_COMM
controls@rossa:/opt/rtcds/caltech/c1/medm/MISC/ifoalign/burt 1$ cdsutils read C1:SUS-ETMY_YAW_COMM
CA.Client.Exception...............................................
    Warning: "Virtual circuit disconnect"
    Context: "c1auxey.martian:5064"
    Source File: ../cac.cpp line 1214
    Current Time: Mon Nov 18 2013 21:14:07.040168660
..................................................................
Could not connect to channel (timeout=2s): C1:SUS-ETMY_YAW_COMM
controls@rossa:/opt/rtcds/caltech/c1/medm/MISC/ifoalign/burt 1$

This is also causing trouble for the BURT save and BURT restore scripts, that are called from the IFO_ALIGN screen.  If I look at the log that is written from an attempted 'save' of the slider values, I see:

**** READ BURT LOGFILE

--- Start processing files
file >/opt/rtcds/caltech/c1/medm/MISC/ifoalign/burt/ETMY.req<
preprocessing ... done
pv >C1:SUS-ETMY_PIT_COMM< nreq=-1
pv >C1:SUS-ETMY_YAW_COMM< nreq=-1
--- End processing files

--- Start searches
C1:SUS-ETMY_PIT_COMM ... ca_search_and_connect() ... OK
C1:SUS-ETMY_YAW_COMM ... ca_search_and_connect() ... OK
--- End searches
Waiting for 2 outstanding search(es) ...
Waiting for 2 outstanding search(es) ...
did not find 2

--- Start reads
C1:SUS-ETMY_PIT_COMM ... not connected so no ca_array_get_callback()
C1:SUS-ETMY_YAW_COMM ... not connected so no ca_array_get_callback()
--- End reads

--- Start wait for pending reads

-- End wait for pending reads 0 outstanding read(s)

**** END BURT LOGFILE

The burt save file has no values in it.  Even if I copy over the ETMX save file and put in the correct channel names and values, a burt restore is unsuccessful. 

So, I can do locking tonight by restoring and misaligning by hand, but this sucks, and needs to be fixed. Other optics (at least PRM, SRM, ETMX) seem to be working just fine.  It's just ETMY that has a problem.

 

ELOG V3.1.3-