40m QIL Cryo_Lab CTN SUS_Lab TCS_Lab OMC_Lab CRIME_Lab FEA ENG_Labs OptContFac Mariner WBEEShop
  40m Log  Not logged in ELOG logo
Entry  Wed Aug 22 18:58:12 2012, Jenne, Update, PEM, Weird BLRMS increase 10x
    Reply  Thu Aug 23 00:18:54 2012, Jenne, Update, PEM, Weird BLRMS increase BS_OSEMsensors_higherFreqPeakIsOlder_LowerFreqPeakIsMoreRecent.pdf
    Reply  Thu Aug 23 10:08:13 2012, Steve, Update, PEM, seismometers? bajaMag3.pngseisvssus.png
Message ID: 7254     Entry time: Thu Aug 23 10:08:13 2012     In reply to: 7251
Author: Steve 
Type: Update 
Category: PEM 
Subject: seismometers? 

Quote:

It seems as though there is something funny going on around ~1.5 Hz, starting a little over an hour ago.

We see it in the BLRMS channels, the raw seismometer time series, as well as in various suspensions and LSC control signals.  It's also pretty easy to see on the camera views of all the spots (MC, arms, transmissions....AS is a little harder to tell since it's flashing, but it's there too).

The plots I'm attaching are only for ~10min after the jump happened, but there has been no change in the BLRMS since it started.  Usually, we'd see an earthquake in all the channels, and even big ones ring down after a little while.  This is concentrated at a pretty narrow frequency (some of Den's plots for later have this peak), and it's not ringing down, so it's not clear what is going on.

Here is a whole pile of plots.  Recall that the T-240 is plugged into the "STS_3" channels, and we don't have BLRMS for it, so you can look at the time series, but not any frequency specific stuff.

Atm1,  I'm not sure about the seismic data.   Baja earthquake magnitude 3.0 at  yesterday morning.Seismometers do not see them !

Atm2,  No posted seismic activity.  Someone is jump walking in the lab? Why are there time delays between the suspensions?

Attachment 1: bajaMag3.png  63 kB  | Show | Hide all | Show all
Attachment 2: seisvssus.png  59 kB  | Hide | Hide all | Show all
seisvssus.png
ELOG V3.1.3-