40m QIL Cryo_Lab CTN SUS_Lab TCS_Lab OMC_Lab CRIME_Lab FEA ENG_Labs OptContFac Mariner WBEEShop
  40m Log  Not logged in ELOG logo
Message ID: 330     Entry time: Fri Feb 22 02:51:20 2008
Author: Andrey 
Type: Update 
Category: PEM 
Subject: Accelerometer ITMX seems to be broken 

As people probably know,

I am trying (for a long time) to create a computational program that calculates the evolution of accelerometer time-domain data through stacks and pendulum transfer functions to test masses, and calculate the RMS of differential arm lenght spectrum.

I noticed on Tuesday that time-domain signals from the two accelerometers (one is near ETMX, the other one is near ITMX) seem to have different amplitudes of fluctuations around the mean value. I suspected that this is the main reason why I cannot get the awaited result of minimum of RMS for equal values of Q-factors for ETMX and ITMX suspensions (because we subtract two very different numbers, so we cannot get anything close to zero). I took amplitude spectra of the accelerometer data (dttfft2), and they look very differently for ETMX and ITMX accelerometers. I believe that spectrum of ETMX accelerometer represents seismic noise, but accelerometer ITMX seems to provide us with irrelevant and wrong data. No peaks, just almost monotoneous decreasing curve, and 10 times smaller amplitude. Therefore, ITMX seems to be broken.

I will try tomorrow to clap my hands, shout, yell, near the broken accelerometer to confirm that the accelerometer is broken (more precisely, that either accelerometer itself is broken,
or cable connections, or DAQ channel, but something is wrong). Now it is very late, and I am going home.

See attached figures: time-scale is 10^(-1), 10^0, 10^1, 10^2 Hz.
Attachment 1: Accelerom-EYMX-Feb22.jpg  208 kB  | Hide | Hide all
Accelerom-EYMX-Feb22.jpg
Attachment 2: Accelerom-ITMX-Feb22.jpg  200 kB  | Hide | Hide all
Accelerom-ITMX-Feb22.jpg
ELOG V3.1.3-