40m QIL Cryo_Lab CTN SUS_Lab TCS_Lab OMC_Lab CRIME_Lab FEA ENG_Labs OptContFac Mariner WBEEShop
  40m Log  Not logged in ELOG logo
Entry  Mon Mar 7 10:06:32 2022, Yehonathan, Update, IOO, IMC unlocked again, completely misaligned Screenshot_2022-03-07_10-15-19.png
    Reply  Mon Mar 7 14:55:33 2022, Koji, Update, IOO, IMC unlocked again, completely misaligned 
Message ID: 16705     Entry time: Mon Mar 7 10:06:32 2022     Reply to this: 16708
Author: Yehonathan 
Type: Update 
Category: IOO 
Subject: IMC unlocked again, completely misaligned 

Came this morning and saw that the IMC is unlocked.

Went into MC Lock screen and see that the watchdog is down and the PSL shutter is closed. I tried to open the shutter but nothing happened - no REFL signal or beam on the MC REFL camera .

Thinking this has something to do with the watchdog I upped the watchdog:

ezcawrite C1:SUS-MC2_LATCH_OFF 1

The watchdog on the MEDM screen became green but the shutter still seemed unresponsive. I went to the PSL table and made sure that the shutter is working. I opened the AS table and saw there no MC REFL beam anywhere.

Thinking that MC1 must be completely misaligned I opened the MC align screen to find that indeed all the alignment values has been zeroed! (attachment).

I burt restore c1iooepics from Mar 4th 00:19. Didn't help.

I try to burt restore c1susepics from Mar 1st 13:19. Still zero.

I try to burt restore c1susaux from Mar 1st 00:19 -> seems like alignment values have been restored.

I open the shutter. Beam is flying! MC Watchdogs tripped! I close the shutter. OK, I need to wait until the MCs are dampped enough. MC2 and MC3 have relaxed so I enable their watchdogs. MC1 is still swinging a bit. I turn on damping for MC1 as well.

 

MC locked immediately but the REFL is still high like 1.2. Is it normal?

I turn on the WFSs and the REFL went down to 0.3 nice. I run the MC WFS relief script.

Attachment 1: Screenshot_2022-03-07_10-15-19.png  10 kB  | Hide | Hide all
Screenshot_2022-03-07_10-15-19.png
ELOG V3.1.3-