40m QIL Cryo_Lab CTN SUS_Lab TCS_Lab OMC_Lab CRIME_Lab FEA ENG_Labs OptContFac Mariner WBEEShop
  40m Log  Not logged in ELOG logo
Entry  Sat Oct 3 16:51:27 2020, gautam, Update, CDS, RFM errors RFMstat.pngRFMerrs.png
    Reply  Wed Oct 28 09:35:00 2020, Koji, Update, CDS, RFM errors Screen_Shot_2020-10-28_at_10.06.00.png
Message ID: 15609     Entry time: Sat Oct 3 16:51:27 2020     Reply to this: 15646
Author: gautam 
Type: Update 
Category: CDS 
Subject: RFM errors 

Attachment #1 shows that the c1rfm model isn't able to receive any signals from the front end machines at EX and EY. Attachment #2 shows that the problem appears to have started at ~430am today morning - I certainly wasn't doing anything with the IFO at that time.

I don't know what kind of error this is - what does it mean that the receiving model shows errors but the sender shows no errors? It is not a new kind of error, and the solution in the past has been a series of model reboots, but it'd be nice if we could fix such issues because it eats up a lot of time to reboot all the vertex machines. There is no diagnostic information available in all the places I looked. I'll ask the CDS group for help, but I'm not sure if they'll have anything useful since this RFM technology has been retired at the sites (?).

In the meantime, arm cavity locking in the usual way isn't possible since we don't have the trigger signals from the arm cavity transmission. 


Update 1500 4 Oct: soft reboots of models didn't do the trick so I had to resort to hard reboots of all FEs/expansion chassis. Now the signals seem to be okay.

Attachment 1: RFMstat.png  19 kB  Uploaded Sat Oct 3 18:03:08 2020  | Hide | Hide all
RFMstat.png
Attachment 2: RFMerrs.png  116 kB  Uploaded Sat Oct 3 18:03:44 2020  | Hide | Hide all
RFMerrs.png
ELOG V3.1.3-