40m QIL Cryo_Lab CTN SUS_Lab TCS_Lab OMC_Lab CRIME_Lab FEA ENG_Labs OptContFac Mariner WBEEShop
  40m Log  Not logged in ELOG logo
Entry  Tue Oct 17 23:07:52 2017, gautam, Update, CDS, FEs unresponsive 
    Reply  Wed Oct 18 01:41:32 2017, jamie, Update, CDS, FEs unresponsive 
       Reply  Wed Oct 18 02:09:32 2017, gautam, Update, CDS, FEs unresponsive 
          Reply  Wed Oct 18 09:21:22 2017, jamie, Update, CDS, FEs unresponsive 
             Reply  Wed Oct 18 23:11:53 2017, gautam, Update, CDS, FEs unresponsive 
Message ID: 13386     Entry time: Wed Oct 18 01:41:32 2017     In reply to: 13385     Reply to this: 13387
Author: jamie 
Type: Update 
Category: CDS 
Subject: FEs unresponsive 
Quote:

While working on the IFO tonight, I noticed that the blinky status lights on c1iscex and c1iscey were frozen (but those on the other 3 FEs seemed fine). But all other lights on the CDS overview screen were green I couldn't access testpoints from these machines, and the EPICS readbacks for models on these FEs (e.g. Oplev servo inputs outputs etc) were frozen at some fixed value. This lasted for a good 5 minutes at least. But the blinky lights started blinking again without me doing anything. Not sure what to make of this. I am also not sure how to diagnose this problem, as trending the slow EPICS records of the CPU execution cycle time (for example) doesn't show any irregularity.

So this wasn't just an EPICS freeze?  I don't see how this had anything to do with any of the work I did earlier today.  I didn't modify any of the running front ends, didn't touch either of the end station machines or the DAQ, and didn't modify the network in any way.  I didn't leave anything running.

If you couldn't access test points then it sounds like it was more than just EPICS.  It sounds like maybe the end machines somehow fell of the network momentarily.  Was there anything else going on at the time?

ELOG V3.1.3-