40m QIL Cryo_Lab CTN SUS_Lab TCS_Lab OMC_Lab CRIME_Lab FEA ENG_Labs OptContFac Mariner WBEEShop
  40m Log  Not logged in ELOG logo
Entry  Sun Oct 4 12:07:11 2015, jamie, Configuration, CDS, CSD network tests in progress 
    Reply  Sun Oct 4 14:23:42 2015, jamie, Configuration, CDS, CSD network test complete 
       Reply  Sun Oct 4 14:32:49 2015, jamie, Configuration, CDS, CSD network test complete 45.png
Message ID: 11663     Entry time: Sun Oct 4 14:23:42 2015     In reply to: 11661     Reply to this: 11665
Author: jamie 
Type: Configuration 
Category: CDS 
Subject: CSD network test complete 

I've finished, for now, the CDS network tests that I was conducting.  Everything should be back to normal.

What I did:

I wanted to see if I could make the EPICS glitches we've been seeing go away if I unplugged everything from the CDS martian switch in 1X6 except for:

  • fb
  • fb1
  • chiara
  • all the front end machines

What I unplugged were things like megatron, nodus, the slow computers, etc.  The control room workstations were still connected, so that I could monitor.

I then used StripTool to plot the output of a front end oscillator that I had set up to generate a 0.1 Hz sine wave (see elog 11662).  The slow sine wave makes it easy to see the glitches, which show up as flatlines in the trace.

More tests are needed, but there was evidence that unplugging all the extra stuff from the switch did make the EPICS glitches go away.  During the duration of the test I did not see any EPICS glitches.  Once I plugged everything back in, I started to see them again.  However, I'm currently not seeing many glitches (with everything plugged back in) so I'm not sure what that means.  I think more tests are needed.  If unplugging everything did help, we still need to figure out which machine is the culprit.

ELOG V3.1.3-